20 במרץ 2018

סלט שורשים אביבי


לקראת האביב מביאה לכם מנה קלילה, מרעננת וססגונית במיוחד שתקפיץ לכם את השולחן בצבעים עזים: סלט שורשים עשוי מכל הטוב שיש לטבע להציע.

זו מנה שכולה בריאות - עם חומרי גלם טריים וטעם עשיר בזכות הרוטב הנפלא של תמרה אהרוני (כן,כן, הבת של השף ישראל אהרוני, שמוכשרת לא פחות מאביה).  
אפשר לשחק עם חומרי הגלם -  אני אוהבת להנביט עדשים ולהוסיף, אפשר גם נבטים מהסופר.
חמש דקות ואפילו מאותגרת בישול כמוני מצליחה להוציא מנה שסוחטת מחמאות....



חומרי גלם לסלט:
2 גזרים קלוף
סלק (חי) קלוף
קולורבי קלוף
חצי כוס אגוזי מלך
חצי כוס עלי כוסברה


חומרי גלם לרוטב:
שן שום, כתושה
2 כפות שמן זית
כף בלסמי
מיץ מחצי לימון
כפית חרדל
כפית דבש
מלח, פלפל גרוס


אופן הכנה
חותכים את הירקות לגפרורים (אני אוהבת לגרר בפומפייה) ומערבבים יחד בקערה.


מערבבים את חומרי הרוטב בצנצנת.




מערבבים את הרוטב אל הסלט, מערבבים גם את האגוזים ולבסוף את עלי הכוסברה. 


אפשר להגיש עם פרחים אכילים (למשל: כובע הנזיר שלפרחים ולעלים שלו יש טעם צנוני נהדר שמתאים לסלטים). 


                                   בתיאבון וחג אביב שמח ומלבלב.... 



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה